Tävlingslicens (fd Aktivitetskort)

 

Vad är tävlingslicens?

Tävlingslicensen är en obligatorisk individuell avgift för skyttar som är 15 år och äldre som deltar i tävling inom Svenska Skyttesportförbundet, där två eller flera föreningar deltar. Undantagna är Svenska Dagbladets riksskyttetävling, Värmlandsserien kpist och Skyttiadens föreningsomgång.

Vad kostar tävlingslicensen?

Avgiften är 300:- för seniorer och 150:- för juniorer. Junior är man från och med att man fyller 15 år, till och med det år då man fyller 20. Avgiften är ej obligatorisk för ungdomar upp till och med det år de fyller 14.

Vad krävs för att få tävlingslicens?

Det som krävs för att få tävlingslicens är att du är medlem i en förening som är medlem i Svenska Skyttesportförbundet. Du ska finnas registrerad i föreningens medlemsregister i IdrottOnline, och därmed ha fått ett IID-nummer. Dessutom behöver du ha skyttekort i den gren/de grenar du vill tävla i.

 

Hur gör jag för att få tävlingslicens?

Du köper din tävlingslicens via SvSF:s tävlingskalender. Kalendern kommer du till genom att klicka här. När du är på sidan loggar du in i kalendern och klickar där på den inloggades namn uppe i listen. Klicka sedan på fliken Licenser och här genomförs köpet. Föreningsadministratörer kan köpa licenser för föreningens medlemmar, övriga kan köpa licens till sig själv.

För att du ska kunna logga in krävs att vi registrerat din e-postadress i vårt medlemssystem.

Skyttekort:

Skyttekortet är en grundläggande utbildning som krävs för att man ska få tävla.
Läs mer här och hör av er till någon av oss i styrelsen om du är intresserad.

http://www.skyttesport.se/Utbildning/Skyttekort